Spring til indhold

Åh, Wes!

Jeg er givetvis ikke den eneste, der får julelys i øjnene, når jeg læser, at Wes Anderson er på vej med en ny film. Jeg er usikker på, hvor mange gange jeg har set ‘The Grand Budapest Hotel’, men det er mere end tre. Og jeg elskede også hans animationsfilm ‘Isle of Dogs‘, selvom den slet ikke opnåede den popularitet, jeg syntes, den burde.

Nu er det så en film om The New Yorker – eller altså, ‘The French Dispatch’. Billedet herover er fra denne artikel om filmen i – The New Yorker. Ih, hvor jeg glæder mig!

Samfund/miljø/politik

Lige lidt (mere) om SAS-reklamen

Hvis ikke nogen havde fortalt mig, at den var MEGET KONTROVERSIEL, kunne jeg altså godt bare have fundet den fin og rørende – og meget skandinavisk. Lone Theils siger det meget præcist i POV.

Flere har med god grund citeret et digt, Verdensborger i Danmark, af Benny Andersen fra 1995. Her er et lille citat.

Jeg blev konfirmeret i en religion
der stammer fra Mellemøsten
Aladdins vidunderlige lampe
Det flyvende tæppe
Sindbad Søfareren
Ali Baba og de fyrretyve røvere
Sesam Sesam luk dig op!

Ugens Jarlov

I sidste uge var Rasmus virkelig kedelig og tweetede udelukkende om kommune-udligningen. Men i denne uge er han tilbage i hopla:

Så bli’r det alvor

Weekend-Avisen har lagt spalter og ikke mindst journalistisk tid og hjerteblod til en artikel om hundredevis af uopklarede drab på indfødte kvinder i Canada. Den er ganske rystende og vigtig – måske derfor den ikke er bag paywall. Den lidt oversete thriller ‘Wind River’ handler om et af disse drab – den kan ses på Filmstriben.dk.

Pænhedens tyranni

Helen Lewis er en af mine yndlingsfeminister. Hun skriver klogt, vidende og afbalanceret om alle feminismens ømme tæer.

Neo-classicisme får renaissance under Trump

Lækket memo “make America beautiful again” instruerer offentlige bygherrer om, at neo-classicisme er den foretrukne byggestil, og tidligere tiders instrukser om statslig selvbestemmelse og brug af tidens bedste arkitekter og materialer er skrottet.

Det upopulære synspunkt: Byg byg byg (boliger altså)

Her set fra en forstad til San Francisco, men præcis lige så gyldigt i København og andre storbyer.

Viden

Ny forskning om Mænd der Hader Kvinder

Tonen blandt visse grupper af mænd på nettet bliver grovere og grovere. Mænd, der måske til en start følte sig sat lidt i skyggen, bliver radikaliseret – de “spiser den sorte pille” (i tilgift til den røde, som de allerede har spist). Technology Review har haft luppen fremme – og de må have taget noget kvalmestillende, mens de læste! Via Signal Klub.

Type 3 diabetes

Forskerne er begyndt at kalde Alzheimer for Type 3 diabetes pga den mere og mere tydelige forbindelse mellem sukker og Alzheimer.

Om os

Empati

En lillebitte film (<4 min), der forklarer forskellen mellem sympati og empati. De fleste af os kan nok godt tåle at se den mere end én gang! Det der med at ville skynde sig at fikse folks problemer. Uh, I’m guilty!

Det hele handler ikke om dig

Zetland forklarer stoicisme.

Kunst og kultur

Vild og fantastisk kunst

Jeg tog med en ven til Frederiksborgmuseet uden at ane, at jeg ville få en kunstoplevelse af de helt store. Vi tog derop for at kigge på portrætterne fra det 20. og 21. århundrede. Det gjorde vi, og det var herligt – jeg kan kun anbefale det.

Men så var der lige den her udstilling, All the Partial Knowledge of the World, med den for mig fuldstændig ukendte spanske kunstner Jésus Herrera Martinez, der for tiden er bosat i Danmark. Både jeg selv og min ven blev blæst omkuld af hans helt usædvanlige kombination af overlegen teknisk kunnen og kunstnerisk generøsitet. Vi blev udfordret på alle mulige måder af hans værker. Du kan lige nå det – udstillingen varer til 1. marts.

Portræt af en kvinde i flammer

Den har jeg set, og den var god, men jeg kom hverken flyvende (Parasite) eller grædende (The Cave) ud af biografen. Men flot er den.

Alene i biffen

Jeg går tit alene i biografen, og det har jeg det fint med – meget fint. Rart at høre, at det ligefrem er sundt for mig! Jacob Christensen sendte mig linket, mens jeg sad og skrev #serendipitet – meget passende.

Læsning

Jeg har næsten indhentet mig selv i forhold til min læseudfordring på Goodreads. Man kan jo snyde og læse nogle korte bøger på dansk… Nå men, jeg har læst Svend Brinkmanns Hvad er et Menneske, som jeg desværre ikke var så begejstret for. Desværre, fordi jeg ellers virkelig godt kan lide Brinkmann. Og så har jeg læst en roman af William Boyd, som var glimrende, men så heller ikke mere.

6 tanker om “Åh, Wes!”

  1. Jeg ser frem til dine indlæg hver uge!
    Du rammer vinkler om emner, jeg ikke aner en brik om, og noget af det fænger…
    I denne uge vil jeg især takke for linket til artiklen om stoicisme – som du på en eller anden måde har givet mig gratis adgang til på Zetland – tak!

    1. Tusind tak. Det, jeg savner fra papiravisernes tid, er netop serendipiteten. At man falder over noget, som man aldrig ville have opsøgt, men som så alligevel viser sig at være spændende og interessant. Jeg er selv blevet mere og mere optaget af stoicisme de senere år – Svend Brinkmann skriver meget om det.

  2. Jeg kunne vældig godt tænke mig at høre, hvorfor du ikke er begejstret for Brinkmanns ‘Hvad er er menneske’. Bogen har jeg ikke læst endnu, men den står på min to read-liste.

  3. Undskyld mit forsinkede svar, jeg har ligget underdrejet. Hvis du havde klikket på linket, havde du fået svar ;-) For det er nemlig et link til min anmeldelse på Goodreads. Jeg skriver om alle bøger i Goodreads og skriver derfor kun ganske kort om dem her – men med link.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share