Spring til indhold

BDE

En ny internet-meme-forkortelse-halløjsating jeg har lært i denne uge. Men i modsætning til andre nye ord og begreber, som flyder rundt på de sociale medier, så er det her et positivt begreb. Selvom der nok skal være dem, der vil være forargede.

Ikke mere suspense: Big Dick Energy står det for. Og det er et udtryk for en mand, der hviler i sig selv og bruger sin styrke positivt. Det skal selvfølgelig ses i modsætning til de mange forsmåede, vrede mænd derude, der strør negativ energi om sig.

Det forklarer Marie Carsten Pedersen fra Zetland i den første nogensinde udgave af Zetland Spoiler, hvor Torben Sangild har hende og Jesper Olsen med i studiet for at diskutere en kulturbegivenhed, som der tales om ude i frokoststuerne. Denne gang Joker. Hør ikke programmet, hvis du ikke har set filmen endnu. Deraf navnet. Har du derimod set filmen, så lyt. Det er både sjovt, klogt og oplysende.

Samfund/miljø/politik

Yahya

Jo, selvfølgelig har du opdaget, at Yahya Hassan har udgivet en ny digtsamling. Men måske har du ikke opdaget, at Martin Krasniks uovertrufne interview med ham ikke er bag paywall (mere). Vi er midt i november, så det er nok ret sikkert at sige, at det er det absolut vigtigste kulturinterview i 2019. Ghita Nørby-interviewet er latterligt uvigtigt ved siden af. Jeg er tit sur på Krasnik, men det her er simpelthen hans “true calling”. Det store interview.

Fingeren

Kan I huske cyklisten, der gav Trumps motorcade fingeren og blev fyret, da man fandt ud af, hvem hun var? Nå men, hun har fået sin hævn.

Ugens Jarlov

Jeg troede ellers helt bestemt, at udlændinge havde krav på at blive danske statsborgere og eje Danmark!!!

Tåregas

Borgerne i Hongkong, særligt børn og ældre, bliver syge af de enorme mængder tåregas, politiet har kastet i de forgangne måneder. Omkring 6.000 granater, skønner Bloomberg.

Bilafbrænding

I syvende linje i brødteksten står det. Bilafbrænderen er etnisk dansk. (Og nej, inden du begynder, jeg ved godt, at flertallet af bilbrande nok er forårsaget af banderelaterede indvandrerdrenge, men min pointe er, at kriminalitet og hjernedød opførsel ikke har hverken farve eller religion).

1989

Er du ung? Så husker du ikke murens fald i 1989 og har måske brug for at læse en spændende beretning om, hvad der skete. Den er her. (på dansk).

DF’s forhold til Grundloven

Det ville være sjovt, hvis ikke de fik så mange med på vognen. Detektor har kigget nærmere på en Grundlovsrelateret påstand (hint: det er noget med ytringsfrihed).

Viden

Antibiotikaresistens

Antibiotikaresistens er en kæmpe trussel mod verdens sundhed – både blandt dyr og mennesker. Som enkeltpersoner kan vi lade være med at presse lægen for at få penicillin, hvis vi ikke ved med sikkerhed, at vi har en infektion forårsaget af bakterier. OG det samme gælder for vores børn og kæledyr. Og så er der det kød, vi køber. Hvis det er økokød, er risikoen for, at dyret har fået penicillin langt mindre. Artiklen (Wired) handler om et meget positivt samarbejde mellem virksomheder, stater og organisationer om at nedbringe brugen. Gode nyheder findes.

Teknologi

Alle valg bliver manipuleret fremover

Susanne Sayers har været til Websummit 2019 og der bl.a. været til et event med Brittany Kayser, som var whistlebloweren, der gjorde navnet Cambridge Analytica til allemandseje. Hun har vigtige ting på hjerte. Hvis du har Netflix og ikke har set den endnu, så se filmen om Cambridge Analytica – den hedder The Great Hack.

Det var algoritmens skyld

En “cautionary tale” om, hvad der sker, når vi overlader tænkning til algoritmer. Og fodrer algoritmerne med mærkelige, forældede data.

Om os

Had til de tykke

Lad mig først lige sige, at jeg ikke fatter, hvad der får folk til offentligt at kommentere på fremmede menneskers udseende. Det er så uhøfligt og umenneskeligt, at jeg slet ikke fatter det. Altså, er de mennesker ikke blevet opdraget eller hvad?

Nå men, her er en artikel, skrevet af en tyk person. Den handler om den udskamning, hen bliver udsat for hele tiden og ønsket om, at hens venner og andre vil gå i brechen og sige noget til udskammerne.

Der er også et længere afsnit om samtalen i frokoststuen (eller lignede steder), og der må jeg bøje hovedet og indrømme, at jeg helt sikkert har talt om, hvad jeg gør for at holde vægten, mens en tyk person var i rummet. Uden at tænke over det. Er det forkert at tale om mad og vægt, når der er en tyk i rummet?

Og så en anden ting. Der er tykke mennesker i mit liv, som jeg har meget kær. Jeg er jo fuldstændig ligeglad med, hvordan de ser ud og synes, at det må de da virkelig selv om. Men ligesom med de rygere, jeg kender, så er jeg bekymret for, at de skal blive syge, eller jeg ligefrem skal miste dem før tid? Hvordan kan jeg give udtryk for det uden at såre?

Kunst og kultur

Mange af mine venner er meget glade for Filmstriben og udnytter denne fantastiske public service ydelse til fulde. Men jeg har selv en tendens til at glemme denne tjeneste, hvorfor jeg fornylig besluttede at abonnere på deres nyhedsbrev. Og nu er jeg ærligt talt ugentligt forbløffet og begejstret over, hvad jeg her får for mine skattekroner. Tjek det ud!

Elisabeth
Elisabeth var først med torpedobrysterne

Jeg har læst hendes bog. Jeg vil især anbefale den til alle os med rod i familien og til folk på min (og Elisabeths) alder og vores/deres børn.

Houellebecq

Jeg har endelig kæmpet mig igennem Serotonin. Det var hårdt. Du kan læse min tøvende konklusion her. Jeg nævner nogle folk, der er vilde med ham og bogen. En af dem er faktisk Elisabeth ⬆︎⬆︎⬆︎

Hockney

Jeg er SÅ misundelig på Nick Glass, der har lavet dette interview med den 80-årige David Hockney i hans studio. Men når nu det ikke nytter noget, så går jeg da bare i Grand og ser A Bigger Splash efterfulgt af en samtale mellem Jesper Elg og Bente Scavenius om, hvordan Hockney blev verdens dyreste nulevende kunstner – helt uden at blæse sig op eller lave skøre happenings.

Bedst sælgende musik

Apropos at sælge godt, så er her en fortræffelig datavisualisering, der viser, hvilke kunstnere solgte bedst i hvilket kvartal igennem 50 år. Videoen er over 10 minutter lang, men det er tilladt at hoppe lidt rundt. I min alder bobler latteren, når man når dertil, hvor man ikke kender verdens bedst sælgende kunstnere mere 👵🏻

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share