Spring til indhold

Gratis

Læren i marketingbranchen er, at klikraten øges, hvis man skriver “gratis” i overskriften eller emnelinjen. Så det prøver jeg.

Men det er ikke falsk reklame, for jeg vil fortælle om noget, der ER gratis, nemlig Zetlands og Politikens valgdækning frem til 5. juni. Politiken giver gratis adgang til online-avisen, hvis du registrerer dig som bruger, og Zetland udgiver en særlig valg-podcast, som du frit kan lytte til. Sidstnævnte er ret god, faktisk.

Samfund/miljø/politik

#Hvordanveddudet?

Videnskab.dk opfordrer alle til at stille ovennævnte spørgsmål, hver gang en politiker påstår noget. Som de skriver – det er helt okay at basere sin politik på synsninger, men så skal det bare deklareres som sådan.

Sagen om Caster Semenya

Washington Post har en interessant artikel om, hvordan Michael Phelps’ (til de yngre: svømmefænomen, der vandt en trillion guldmedaljer) genetiske afvigelser blev fejret som noget ganske særligt og aldrig set som noget, der gjorde ham uegnet til at konkurrere på lige fod med andre mænd, mens man altså har valgt at straffe Caster Semenya for hendes. Interessant.

Sossernes kultursyn

Professor emeritus Claus Bryld giver Socialdemokratiet tørt på. Opdelingen af samfundet i  eliten (og det er altid den intellektuelle elite, der tales om, ikke den økonomiske) og “folket” – dette leverpostejsspisende, hårdtarbejdende, hvide folk, der bor i udkanten, har Socialdemokratiet til fælles med DF, og professor Bryld trækker tråde tilbage i Danmarks-historien – ikke bare til Tyskland i 30’erne.

Et mulehår foran Nigeria

Synet på feminisme i Danmark er ekstremt negativt. Det ved alle, der nogensinde har prøvet at diskutere emnet i en bredere kreds. Men nu er der sat tal på i The Guardian. Flot Danmark!

Den evige angst

Fra uventet kant (Pernille Steensgaard i Weekend-Avisen) er her en lang og grundig artikel om kvinder, der er bange for at være alene i sommerhuset eller gå alene om natten. Og artiklens pointe er, at det er ALLE kvinder. Mere eller mindre. Men alle.

Hvis du nu siger #notallmen, så ved jeg ikke, hvad jeg gør. FOR DET VED VI JO FOR FANDEN GODT! Vi ved bare ikke, hvilken mand det så er…

Biblioteker ❤️

Biblioteker kan noget. Både her og i fjerne lande. Læs her om en dreng, der gik på biblioteket og ændrede sin verden. I Malawi.

Anna Sorokin

Har du hørt om hende? Hun blev the fall woman for nogle mænds grådighed. Ikke at hun ikke selv er en svindler af Guds nåde, men er straffen måske vel hård, hvis man sammenligner med tilsvarende forbrydelser begået af mænd? Døm selv.

Politikere der leger læger

Med Liselotte Blixt som bannerfører lovgiver Folketinget på det medicinske område direkte imod Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Lægerne er i oprør.

Teknologi

AirPods

Jeg får røde ører, når jeg læser det her. For jeg ejer selv et par, som jeg fik i julegave af mine sønner, og som jeg er enormt glad for. Men altså – jeg skal ikke have et par til – håber en anden løsning viser sig, inden mine løber tør for juice.

Viden

Vitaminer

Der bliver mere og mere evidens for, at vitaminer taget som piller ikke virker eller måske endda har en direkte skadelig virkning. Vi forstår ikke til fulde den måde alle de forskellige stoffer i ubearbejdede fødevarer virker sammen, men det er sikkert, at det ikke er på samme måde, som når vi tager vitaminer som piller. Forskerne anbefaler en varieret kost i stedet. Disclaimer: Jeg tager selv både D-vitaminer og fiskeolie. #bettersafethansorry-agtigt.

Fibromyalgidiagnose

En forsker mener at have påvist, at fibromyalgi kan påvises via en blodprøve. Kontrolstudie er på trapperne.

Kunst og kultur

Superflex

Interview fra kunsten.dk med Jakob Fenger fra Superflex. Han fortæller om “politisk kunst” og om værket, de for tiden viser i Cisternerne på Frederiksberg. Det har jeg ikke set, men dem jeg kender, der har, synes, det er lidt meh. Men jeg er ret vild med flere af trioens andre værker, så pyt! Interessant læsning er det i hvert fald.

Digitaliseret kulturarv

Jeg har hjulpet lidt til med dette indlæg og opråb om digitaliseringen af kulturarven i POV. Så jeg iler naturligvis med at viderebringe det vigtige budskab. Alle kan hjælpe til – også DIG!

1 tanke om “Gratis”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share