Spring til indhold

Boligpolitik

Nye (dyre) boliger i lavstatus områder. Hot or not?

Surprise surprise: både hot og not. I USA har man endelig undersøgt, hvad der egentlig sker med boligpriserne, når der kommer nye boligblokke i den dyre ende i et ellers lavstatus nabolag? Det er en fordel for de indbyggere med middelindkomster, for deres husleje vil falde eller stige langsommere. Men for de fattigste er fordelen ikke rigtigt til at få øje på. Studierne, som denne artikel fra NYT bygger på, er amerikanske – men man kan nok godt konkludere, at nyt socialt boligbyggeri er helt nødvendigt for at holde huslejerne på et acceptabelt niveau for lavindkomstfamilier herhjemme.

Samfund/miljø/politik

Ugens Jarlov (så er det overstået)

I denne uge vil jeg gerne fremhæve et tweet, denne flittige tweeter IKKE har skrevet. Han har ikke nævnt terrorangrebet i Tyskland med ét eneste ord.

Fotos af seksuelt misbrug af børn

Ja, det lyder forfærdeligt, men det nytter ikke at kaste noget slør over dette, for det bliver værre og værre og værre og værre. New York Times’ daglige podcast The Daily har lavet to afsnit om nogle journalisters årelange afdækning af, hvor omfattende det her er og hvor få midler, der afsættes til at gøre noget ved det. Tech-selskaberne får både ris og ros – hvem der får hvad, er faktisk ret overraskende.

Journalisterne citerer fx en politimester for at sige, at “vi må koncentrere os om babyer og småbørn, der er ikke midler til at gribe ind i sager med større børn”. WTAF!!!!!!! Og det er ikke meget bedre herhjemme, må man forstå.

Og så forklarer de, hvorfor de ikke vil bruge ordet “børneporno”.

Tips til kvinder (og mænd) fra Astrid Haug

(Om ligestilling). Bud nr. 1 til mændene: Lad nu være med at sige, “Jamen, jeg kan ikke se nogen uligestilling fra der, hvor jeg er?” Prøv at tie stille et øjeblik og spørg folk, der måske er et andet sted. Fra Astrid Haugs egen side.

Dovenskab eksisterer ikke

Det mener i hvert fald denne psykologi-professor.

John Stuart Mill forklarer

– hvorfor man ikke kan få folk til at skifte mening på internettet. Quartz står for “interviewet“.

Udligningsreformen forklaret

Frederik Kulager fra Zetland har gravet sig ned i principperne bag udligning mellem kommunerne og bringer en masse tal i spil. Mange tal og mange ting, jeg aldrig har hørt før i den tydeligvis stærkt forsimplede debat om reformen. Artiklen har min varmeste anbefaling.

Wikipedia

er stadig et af de allerbedste steder på Internettet. Værn om det i stedet for at brokke dig og kritisere. Læs hos Wired.

IT-uni sløjfer planlagt uddannelse

Med politikere fra alle sider, der råber til de unge, at de skal “tage en relevant uddannelse”, så virker det måske en anelse fjollet, at IT-uni må sløjfe en efterspurgt ny uddannelse fordi pengemangel.

Maraton-snyd

Snyd ved maratonløb og andre langdistanceløb bliver åbenbart mere og mere udbredt. Her er historien fra Wired om en talnørd, der besluttede at afsløre snyderne. Det fik uventede og ubehagelige konsekvenser.

Teknologi

Oprør hos Google

Det hørte vi ikke meget om… (artikel i NYT Magazine).

Drop fokus på High Performers

Wireds “editor at large” Steven Levy indleder ugens nyhedsbrev med historien om hende, der afslørede den omfattende sexchikane hos Uber. Og han peger fingeren mod vores beundring for de såkaldte High Performers, der får lov til at slippe billigt fra anklager om sexchikane, fordi de er så dygtige. Men han stiller spørgsmålet: Hvordan kan de mænd være så gode for virksomheden, når de kan finde på at opføre sig sådan? Fandme et godt spørgsmål!

Signal

Signal er en virkelig god, krypteret besked-app, som jeg blev introduceret til for nogle år siden af et par af mine mere tech-kyndige venner. Vi bruger den, men det er ikke lykkedes mig at overtale særlig mange andre til at bruge den. Men måske nu? Fra Technorama-nyhedsbrevet.

Om os

Så udtal det dog rigtigt!

Brev fra en sprogfascist af guds nåde. Han hjælper os til den korrekte udtale af mange ord og navne, men først og fremmest skal vi lære at udtale KARAOKE. Sig det sammen med mig: KA-RA-O-KAY.

Medier

Podcasts (nu igen!)

Andreas Thorsen fra Zetland tager podcast-dillen under kærlig og kompetent behandling. Han er bl.a. stødt på en, der podcaster  om finansiering af kunst. Den lyder meget spændende for mange af jer!

Selvmord

Medierne skal passe godt på med, hvordan de omtaler selvmord, for Werther-effekten er virkelig. Selvmord smitter. Artikel i Videnskab.dk.

Kunst og kultur

Doppler

Jeg har nu endelig indhentet alle jer andre og fået læst Doppler.

#februarfilm

Jeg leger med på ovenstående hashtag på Instagram. Det er der desværre ikke så mange, der gør. Men i dag skulle jeg skrive om #enoversetfilm, og det blev Jim Jarmusch’ Paterson. En dejlig, langsom film med den vidunderlige Adam Driver i hovedrollen. Se den på Filmstriben, inden det er slut med den.

1 tanke om “Boligpolitik”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share