Artiklen her har tips til, hvordan vi gør – forfatteren er inspireret af Warren Buffet, der (siger, han) læser 500 sider om dagen. En hel del mindre kan gøre det. Jeg har sat et mål på Goodreads om 24 bøger i år. Det skal jeg nok nå, men det er da ret uambitiøst, er det ikke?
Artiklens forfatter understreger, at det er VANER, ikke VILJESTYRKE, der har gjort det muligt for ham at få læst 200 bøger om året. Jeg arbejder i forvejen med vaner – jeg til- og aflægger mig vaner, for at forbedre min livskvalitet, passe på pengene og passe på klimaet. Det fungerer så fint – der er masser af litteratur, der kan hjælpe med kunsten at indarbejde gode vaner. Hvad angår læsning vil jeg hermed øge mit ambitionsniveau til 30 bøger og ændre en enkelt hverdagsaftensvane. Jeg lover at rapportere om, hvordan det går.
Samfund/miljø/politik
Er Google venstre-snoet?
Det påstår ham den orangehårede tweet-ekvilibrist jo. Og han er ikke den eneste. The Economist har kigget nærmere på den påstand. Men helt ærligt “Don’t be Evil”, som Google engang havde som motto, er jo for længst erstattet af “Make Money Fast”, så mon ikke Alphabet ved bedre end at læne sig op ad andet end der, hvor pengene er?
Befolkningseksplosion?
Skal vi frygte den? Er det, som mange hævder, sådan, at vi lige så godt kan opgive kampen for klimaet, fordi vi alligevel bliver alt for mange mennesker lige om lidt? Det har Zetland med vanlig grundighed set nærmere på.
Gen (ikke byggestenen)
Nyt nyhedsbrev fra Medium – et af de steder på nettet, hvor man kan hente mest viden og kvalificeret indhold. Redaktøren af Gen beskriver det sådan her: GEN is about the biggest stories of the day, not the fringes. We are focused on bringing you stories that illuminate the many ways in which our world is changing, particularly ones that relate to the shifting gears of power.
Mere Tjernobyl
Technorama nyhedsbrevet fra IDA handler i denne uge om fordele og ulemper ved atomkraft – fin opsummering.
Kort fortalt: Der er affaldsproblematikken – de der radioaktive stoffer er 300.000 år om at nedbrydes. Det er dyrt og langsomt – det tager mindst 10 år at bygge et atomkraftværk ansvarligt. Har vi 10 år? Og endelig den lurende katastrofe. Fukushima ligger kun otte år tilbage.
Du kan selv abonnere på Technorama. De linker også til en video filmet med drone fra Tjernobyl og området rundt omkring.
Teknologi
Ansigtsgenkendelsesteknologi i skolen
Heldigvis er vi langt fra USA, når det gælder vores børns sikkerhed i skolen. Og man forstår jo godt skoleledelser og forældre, der vil beskytte deres børn mod den næste vanvittige unge mand med automatvåben. Men når det alligevel er interessant at læse denne historie om installeringen af ansigtsgenkendelses-software på en amerikansk skole, så er det selvfølgelig, fordi det tydeligvis også frister danskere – du har nok hørt om installation af ansigtsgenkendende software på Brøndby stadion.
Kan du huske Friendster?
Klik til denne artikel i The Next Web og se en live graf over udviklingen i de sociale medier. Tak til Ronnie for link.
Suckitude – the printer edition
Jeg hader printere og glæder mig over, at jeg får mindre og mindre brug for dem. Men undvære dem kan jeg ikke endnu, og det ved printerproducenterne, der fremstiller det rene ragelse med tilbehør af blækpatroner, hvis indhold er dyrere end parfume (OG SÅ HAR VI IKKE ENGANG TALT OM MILJØET ENDNU). Jeg bliver rød på halsen, bare jeg tænker på det. I denne morsomme artikel har jeg mødt en ligesindet, der bl.a. kan fortælle, at der kører adskillige retssager, og at det måske kan blive dyrt for de producenter, der har os til bedste.
Viden
Virus og døgnrytmer
Forskere er måske på sporet af, hvorfor den samme virus kan have så forskellige forløb hos mennesker, der tilsyneladende burde reagere nogenlunde ens.
Om os
Mere om vaner – internet edition
Der er andre grunde til at skrue ned for internetbrugen end den blå skærms angivelige påvirkning af vores søvn og livskvalitet. Miljøet! De der servere er bare dyre at have kørende! Jeg er godt nok glad for at streame tv-serier og andet – faktisk ser jeg aldrig flow-tv. Men apropos vaner, så sker det aldrig før kl. 20. Og overskriftens læsning kan jo passende træde til som behagelig skærmafvænning. Videnskab.dk har tips og ideer til at skære ned.
Majse Njor hylder de grå hjelme
I anledning af Folkemødet, hvor det vrimler med grå hjelme, har Majse Njor valgt ikke at gøre nar men i stedet at hylde dem. Det, synes jeg, er yderst sympatisk, da jeg selv i en vis udstrækning identificerer mig med dem, selvom jeg ikke helt har nået pensionsalderen og heller ikke ejer et par TEVA-sandaler (Gud forbyde, at det nogensinde sker – til gengæld har jeg tre par Birkenstock…). De holder kulturlivet flydende (hjelmene, ikke sandalerne)!
Kunst og kultur
Værk uden Skaber
Når en tysk 3 timer og 15 minutter lang film kan lokke 20.000 danskere i biografen, så er verden da endnu ikke helt af lave. Hvis du endnu ikke har set denne vidunderlige film, så se da lige at komme ud i regnen og ind i biografen. Den har sat sig dybt i mig – også dybere end jeg forventede, lige da jeg havde set den.
Til kalenderen
I år handler Golden Days festivalen om år 1989 – et af de vildeste år i min levetid. Festivalen afholdes 6. – 22. september, og et af højdepunkterne bliver, at Lech Walesa kommer og taler.
1989 indeholdt både det triste syn af kampvogne på Tienanmen i Kina og det utroligt optimistiske og glædestårefremkaldende syn af muren, der faldt. Og for mig personligt indledtes det med, at jeg fik min førstefødte i januar. I sandhed et begivenhedsrigt år!
Fra min musikalske ungdom
Den allerførste plade, jeg var involveret i, var Scatterbrains første album Keep Dancing. Det var det første album med *elektronisk rockmusik* fra et dansk band. Bandets guitarist hed såmænd Hilmer Hassig. Nå men, i virkeligheden var bandets anden og sidste plade, Mountains Go Rhythmic, langt bedre, men desværre aldeles overset. Bandets forperson Jesper Siberg har nu remixet og remastered albummet, der kan lyttes på Spotify. Men den slags skal jo faktisk lyttes på vinyl, ikk! Så hop lige hen på Indiegogo og smid en slant efter projektet.
Et andet band, vi arbejdede med på Irmgardz, var Naïve, der også havde Hilmer Hassig med på guitar og knapper. Forpersonen i det band var Claus Berthelsen, hvis behagelige stemme du måske kender fra DR’s P2. Claus har genopfundet Naïve og har lavet den dejligste nye popsang, som du kan høre herunder (og på Spotify og andre steder).
“In the morning I adore you still”, lyder omkvædet – er det ikke det, vi alle drømmer om – begge veje?