Nåh, det fik dig nok til at klikke, hvad? Det er ikke kun dagbladene, der pusler med clickbait…
Anyway, der er faktisk ikke tale om falsk reklame. Til udstillingen X-Ray har Per Morten Abrahamsen fotograferet en håndfuld balletdansere (næsten) nøgne og sat ild til. Nej, det har han selvfølgelig ikke, men det er faktisk ret svært at forklare, hvad billederne går ud på, når man ikke kan vise dem. Han leger både med dobbelteksponering (måske hedder det noget andet, når det er mere end dobbelt?) og med niveauforskelle i de store fotostater. De gør sig ikke særlig godt i de små 2D-udgaver, der kan ses på Hans Alf Gallery’s hjemmeside, men man kan da danne sig et indtryk. Smut dog hellere forbi galleriet (Holbergsgade i København K), hvis du interesserer dig for fotokunst eller for ballet – eller måske begge dele!
Lige da jeg først så de nye billeder, tænkte jeg, at jeg ikke ville være så begejstret for dem, som jeg var for den sidste fotoserie. Men da jeg havde kigget på dem et par gange og kigget lidt i dybden, åd de sig alligevel ind på mig. Den menneskelige krop er endeløst fascinerende, og hvornår er den tættere på sit ypperste end hos balletdansere? Jeg elsker, at Per Morten er præcis lige så fascineret af mandekroppen som af kvindekroppen. En af de ting, der gør, at jeg finder hans billeder 100 gange så interessante som Mario Testinos (uden sammenligning i øvrigt). Dobbelteksponeringerne og den brændende baggrund fremhæver krop og muskler mere end de skjuler, hvilket er ret overraskende og særdeles effektfuldt.
Hans Alf Gallery skriver ikke på deres hjemmeside, hvornår udstillingen slutter, men da den næste angiveligt først starter til august, forestiller jeg mig, at der er god tid til at få set den. Jeg er ked af, at jeg må nøjes med at snuppe Hans Alfs udstillingsforside (hvilket jeg faktisk heller ikke må), men Internettet er et svært sted for fotografer. Dog synes jeg godt, at der kunne være et par presseudgaver med vandmærke i eller noget.
Tilføjelse 16/6: Jeg er blevet lidt klogere på fototeknikken, som jeg ovenfor benævner som dobbelteksponering. Det er det ikke, det er singleshots med lang lukketid. De lidt mindre af billederne, der ikke er i 3D er dobbeltprints, trykt på glas ovenpå tryk på papir. Så skulle det være på plads.