Spring til indhold

Like hunting

knækcancer

Denne side, med næsten 160.000 likes er fake. Den er på overfladen harmløs, fordi selvom der ikke gives 50 øre per klik til Kræftens Bekæmpelse, så er de links, hvor man kan støtte Knæk Cancer kampagnen ægte nok ligesom de SMS-numre, der angives, tilhører kampagnen.

Siden er angiveligt startet den 22/10 (dvs. i går) – men det kan vel ikke passe med så mange likes? Og hvorfor starter man sådan en side? Jeg har søgt højt og lavt på fænomenet like hunting, men finder ikke svar, der tilfredsstiller mig. Der findes et fænomen, der hedder like-jacking, men det virker ikke, som om det er det, der er tilfældet her. Og normal like hunting går jo ud på at skaffe en masse likes til sit firma eller kampagne, som man så drømmer om at kapitalisere på en eller anden måde. Men det er jo ikke tilfældet her.

Læs her, hvad Kræftens Bekæmpelse selv siger om siden.

Mange har indrapporteret den til Facebook, men den er altså ikke taget ned endnu.

Følgende spørgsmål melder sig:

  1. Hvordan kan siden være startet 22/10 2013 og have 159.000 likes?
  2. Hvad er pointen med at samle likes på sådan en side her?
  3. Kan man, efter at have høstet likes på denne måde, gå ind og ændre siden, så man pludselig har adgang til alle disse Facebookbrugere med et andet budskab?

Hvis nogen kan hjælpe med svar, så skriv endelig. Jeg vil publicere det her og reklamere for det på Facebook og Twitter.

Tak til Tobias Egmose for at pege på siden.

Tilføjet 23/10 kl. 15:50: Der er kommet en form for forklaring på nedenstående i form af en kommentar. Se herunder.

4 tanker om “Like hunting”

  1. Mette Tandrup Hansen

    Hej Labeet.dk

    Vedkommende bag siden forklarer det selv således:

    “Kære alle.

    Da jeg lavede denne side havde jeg aldrig troet på, at der ville komme så mange likes, så hurtigt. I starten havde jeg forstillet mig omkring 100-200 likes på denne side, hvis jeg var heldig og dermed kunne jeg give omkring 100kr til Knæk Cancer.

    Sagen er den, at jeg er studerende og jeg kan umuligt betale 50 øre per like, da siden har så mange likes.
    Jeg beklager meget!

    Men set i bakspejlet har jeg fået delt budskabet til knap 170.000 danskere og mindet dem om, at de skal huske at give et beløb til Knæk Cancer.

    Mange tak og håber på jeres forståelse.”

  2. Lad os antage at forklaringen er den rigtige. Så er der en del at lære:

    Optræder man anonymt, kan man skabe mere forvirring end godt er, om sine motiver.
    Men der er også mange som uden at tænke sig om klikker på noget, der ser ud til at støtte en god sag.

    Uanset hvad jeg synes om behovet for at fortsætte arbejdet med at forebygge og behandle kræft, virker initiativet uigennemtænkt omend uskadeligt. Men vi skal også tænke os om mere end en gang, før vi klikker “like”

  3. Wiwika Sommer (http://www.wiwica.com/) efterlod denne interessante kommentar til ovst. artikel ovre på K-Forum. Men I andre skal da ikke snydes:

    “Man bibeholder likes, når man ændre sidens titel. Jeg har selv ændret navnet på en side og opdagede at likes ikke ændrede sig. Når der er givet likes for siden af en anden aktør og de ikke bliver fjernet af vedkommende, så bliver de, men der er sikkert nogen der bliver overrasket, over at de nu har sat likes på en side de ikke kender til.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share