Spring til indhold

Spis dine grøntsager

Det er Google, der siger det, så mon ikke hellere du skulle se at komme i gang? De siger det til 195.000 medarbejdere hver dag. Med succes. Her kan du læse den ret interessante historie om, hvordan Google har omlagt måltiderne på alle deres locations, så medarbejderne spiser mindre, men mere grønt. Der er en hel del nudging involveret – men ikke kun.

Samfund/miljø/politik

Trump og Deutsche Bank

Et symbiotisk forhold af den usunde slags. Longread fra New York Times (det er en sammenskrivning af en bog, der snart udkommer).

Walking while black

I Jacksonville, Florida. Man tror jo dælme, det’ løgn. (link er til Facebook)

Genbrug af tøj. Alt tøj.

Signe Wenneberg forklarer og fortæller også, hvor du kan aflevere ALT tøj, også det hullede, plettede, ubrugelige. Eneste krav, vask det først. Og hvor er det så? H&M, Arket, Zara foruden selvfølgelig Røde Kors’ egne butikker. Du er måske en af dem, der ikke kan lide Wenneberg? Nå men, derfor kan hun jo godt have ret, ikk!

Arkitektur i lille skala

Billedserie fra Wallpaper af tilbygninger til almindelige huse i London. Jeg er ikke lige begejstret over dem alle sammen, ligesom jeg tænker, at det var mere vigtigt, om vi lærte at nøjes med mindre plads. Men ikke desto mindre er det herligt at se så meget nytænkning, og et par af tilbygningerne ser jo rent ud sagt fabelagtige ud! Via Anja Berglund.

Medal of Honor

Den hadefulde og løgnagtige radiovært fra det yderste højre Rush Limbaugh fik Medal of Honor af Trump, som dermed samtidig får trådt alle tidligere modtagere ned i støvet.

Antisemitisme?

Endnu en sammenblanding af kritik af staten Israel med antisemitisme – denne gang en kronik i Berlingske (som jeg ikke har læst). Ærligt talt, så fatter jeg ikke, at det kan være så svært? Hvad stiller de mennesker op med de mange jøder, i Israel og i diasporaen, der er arge modstandere af Israels politik? Er de så også antisemitter eller hvad er de? Det er Steffen Groth, der lige får sat tingene på plads.

Og nu vi taler om antisemitisme, så har Sanders (der som bekendt er jøde) godt fat i de muslimske vælgere i Iowa.

Boligmarkedet

Hakon Mosbech fra Zetland gennemgår både den generelle situation på det danske lejeboligmarked i fortiden og i dag og den nye aftale og dens betydning for lejerne og samfundet. Det er en artikel, der er god at blive klog af.

Genforeningen

Genforeningen – det er 100 år siden i år. Her er en lille video med et blik på de plakatkampagner, Tyskland og Danmark kørte over for befolkningen. Hvis du ser den, så kan jeg fortælle, at jeg har plakaten med Moder Danmark hængende – ikke fordi jeg er nationalist, men fordi jeg er vild med den tids æstetik og design.

Hvis du fatter interesse for emnet, så har Golden Days fokus på Genforeningen med en masse arrangementer. Læs evt. mere her.

Viden

Om dokumentarfilmen The Game Changers

Er det godt at skubbe flere mennesker hen imod en mere plantebaseret kost? Ja, selvfølgelig. For sundheden såvel som for planeten. Men behøver man snyde på vægten for at overbevise folk? Please, nej!? Gennemgang af den nogle gange tyndbenede forskning bag argumentationen for veganisme.

“Ultimately, it’s not that getting people to eat plants is a bad thing. It’s generally a great thing. But you don’t have to do so by erroneously telling people that meat is killing them, and they need to go to an all-plant diet. That is a false dichotomy,” — St. Pierre.

Teknologi

Et GODT hack til din iPhone

For at genskabe noget tekst, du er kommet til at slette: Ryst telefonen. Mange tak til Christiane Vejlø for det glimrende tip.

Strik & kod

Jeg kender nogle kvinder, der har sådan en klub. Herligt at tænke på, at kvinder har strikket og kodet i flere hundrede år! Tak til Gabz for link.

Om os

Kanelgilder

En ting, jeg ville ønske, jeg ikke havde hørt om. Det er indbegrebet af ting, jeg hader. For det aller aller aller værste, du kan gøre som ung mand, er at sige, “jeg synes ikke, det er en sk** sjovt”.

“Ja men, sådan noget har unge mænd jo altid gjort.” Okay, og det betyder så, at de skal blive ved med det for evigt? Unge mænd er jo fx holdt op med at stå op kl. 5 om morgenen og duellere til døden i morgentågen. Skal vi tilbage til det også?

Kunst og kultur

Milkman

Jeg har lyttet til Anna Burns’ Milkman. Den var overraskende god. Overraskende OG god.

Endnu mere Parasite

En ung koreansk/amerikansk kvinde forklarer nogle sproglige detaljer om Parasite, som går tabt i underteksterne. Samtidig forklarer hun os noget om at være koreaner i USA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share