Spring til indhold

Rigmandsidentitetspolitik

Det er, når millionærer/milliardærer m/k helt seriøst føler sig som en forfulgt minoritet. Der er nogle citater i den her artikel, som er så langt ude, at man næsten ikke kan tro det.

Og apropos de rige. Artiklen her fortæller om Rich Asshole Syndrome. Konklusionen på flere undersøgelser er, at det ikke er røvhuller, der bliver rige, men at man (kan) blive et røvhul af at blive rig. Jeg har selv mødt en del eksempler på, at rige mennesker føler, at de er noget særligt og har særlige rettigheder – kun fordi de er rige. Men har da heldigvis også mødt eksempler på det modsatte.

Samfund/miljø/politik

Et par velfortjente flade til David Trads

David Trads har skrevet en snæversynet kommentar om Greta Thunberg. En mor til et førskolebarn svarer veloplagt igen. Verbale øretæver er de bedste! Tak til Helle Høstrup for at pege på den.

Björn Ulvaeus

Den gamle Abba-kæmpe har også noget at sige til alle dem, der skælder ud på Greta Thunberg. Hun er vor tids Pippi, siger han.

Skotland giver den gas

Eller altså, det gør de netop ikke, for de har netop vedtaget verdens skrappeste klimalov. Endelig nogle politikere, der rent faktisk GØR noget! Det skal du selvfølgelig læse om i The Scotsman.

Modvægt til 3F i lufthavnen

Der er eksempler nok på, at fagforeninger og deres repræsentanter opfører sig forfærdeligt eller har mål, der er ude af trit med en moderne virkelighed. Men der er også eksempler på, at arbejdstagere ikke kommer nogen som helst vegne uden fagforeningen: Efter #metoo og Strauss-Kahn sagen har flere fagforeninger, der organiserer hotelpersonale, krævet, at hotellerne indkøber panikknapper, som kan bæres i bæltet eller haves i lommen, til personalet. Overgreb er udbredt på hoteller verden over, og flere store kæder har nu indkøbt knapperne. Men kun efter pres. En stuepige udtaler: jeg vil hellere have sådan en knap end lønforhøjelse.

Kraftig stigning i antallet af civile ofre

Uden at vi hører særligt meget om det, er antallet af civile dræbte i USA’s mange krige og krigszoner røget op gennem taget under Trump. Artiklen dokumenterer både drabene og de mange gange Trump selv har sagt, at han ikke har noget problem med det. Via Bongorama.

Omprioriteringsbidraget skulle jo fjernes

Men Zenia Stampe har gravet i Regeringens tal. Det er ikke kønt, hvad hun dokumenterer. Ja, faktisk er det løgn, hvad de påstår. (linket er til Facebook).

Taxonomi

Zetland har en historie om, hvordan biologer har fået øjnene op for, at vi ikke føler trang til at passe på det, vi ikke har ord for. Så nu iler de med at give dyr og planter navne, som vi kan forholde os til.

Viden

Mælk – to drik or not to drik

Jeg bruger kun en lillebitte sjat i kaffen og ellers drikker jeg ikke mælk. Jeg bruger kun lidt mælkeprodukter til madlavning, men til gengæld er jeg vild med smør og ost. Det hele spiser og drikker jeg på basis af, om jeg kan lide det eller ej – og sekundært med øje på antallet af kalorier. Nu, hvor jeg tillige har fået forståelsen for, at mejeriprodukter også har en meget betydelig negativ indvirkning på klimaet, er jeg glad for, at mit indtag er så relativt beskedent.

Men det har ikke noget med mit helbred at gøre.

Hvorfor drikker så mange sodavand hver dag?

Sodavand er noget skidt, hvis du skulle være i tvivl. Stort (korrelations)studie viser to års tidligere død for dem, der drikker meget sodavand – uanset om det er sukret eller light. Læs i artiklen, hvad det betyder, at det er et korrelationsstudie.

HOldninger til sexchikane på arbejdspladsen

Fra Harvard Business Review kommer en undersøgelse af mænds og kvinders holdning til sexchikane på arbejdspladsen. Det positive først: mænd og kvinder er ret enige om, hvad der er sexchikane, og hvad der ikke er. Dvs. at myten om ufølsomme mænd og oversensitive kvinder er – en myte. Det negative er, at #metoo har fået de kedelige følgevirkninger, at mange mænd ikke længere vil ansætte smukke kvinder, at de ikke vil ansætte kvinder i jobs, hvor de fx skal rejse sammen, og at de undgår at invitere kvindelige kolleger med, når teamet går på bar. Fundet i nyhedsbrevet #notallmails.

Teknologi

Overvågningskapitalisme

Er det en ting? Dorte Toft refererer et interview med Ex-Harvard-professor Shoshana Zuboff, forfatter til bogen Overvågningskapitalismens Tidsalder. Måske overdriver professoren, skriver Dorte, men altså, vi skal sgu være bange!

Nu vi er ved overvågning

Zetland brillerede i denne uge med at have den klart bedste gennemgang af sagen om teledata.

Franske ansigter

I Frankrig nøjes de ikke med at scanne ansigter på stadion eller i lufthavnen. Næh, de har planer om at rulle ansigtsgenkendelsessoftware ud over hele landet – ikke engang næste år, nej, næste måned. Artikel fra Bloomberg.

Big data

Fra World Economic Forum kommer et studie om de indbyggede problemer, som big data har med køn.

Kunst og kultur

En genert japaner bydes velkommen

Mage til skønt stunt og en fantastisk reklame for Bigbandet. Jeg blev helt blød og glad af at se det.

Rumlig kunst i Næstved

Var jeg ikke blevet inviteret, skal jeg indrømme, at jeg aldrig ville have opdaget denne udstilling. Men hvor er jeg glad for, at jeg nu fik øjnene op for denne fine kunstner. Trine Boesen hedder hun, og hun har en stor særudstilling i Rønnebæksholm Kunsthal. Hendes malerier og installationer kredser om det nære og det fjerne – vi ser kendte objekter sejle rundt i rummet som planeter eller kometer – eller netop objekter. For hvert værk jeg så, kunne jeg bedre lide kunstneren.

Jeg ved godt, man ikke må “stjæle” kunstneres værker på nettet, men jeg håber, at Trine Boesen vil tilgive mig. Jeg vil gerne vise mine læsere, hvad jeg taler om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share