Spring til indhold

Farvel Facebook?

Efterhånden tænker jeg næsten dagligt på at lukke min Facebook-profil, fordi der er mere og mere ved Facebook, der irriterer mig.

Facebookhowareyou

Det handler ikke om at slippe for vennernes kedelige opdateringer om fodbold, perfekte børn og speltboller – dem har jeg sorteret fra for længst – det er jo, i modsætning til så meget andet på Facebook, noget man selv kan gøre noget ved. Og jeg er også for længst holdt op med at tillade applikationer adgang til min profil. Vil folk mig noget, må de give mig mulighed for at blive kunde/abonnent uden om Facebook.

Nej, det handler om, at Facebook ommøblerer i min strøm, så jeg ikke ser opdateringer, jeg ellers gerne ville se – fx fordi de pågældende personer ikke opdaterer særlig ofte, eller fordi de ikke er del af den gruppe af venners venner, som udgør den inderste kerne i de fleste menneskers Facebook-univers.

Og det handler om de reklamer og “anbefalinger”, der nu hele tiden dukker op i strømmen. Især på telefonen er det irriterende. Hvis jeg kunne vælge en Premium-udgave af Facebook, så jeg kunne slippe for reklamerne, slog jeg til med det samme!

Og så er det grimt. Uæstetisk.

Udover at følge med i, hvad mine venner og min familie interesserer sig for, bruger jeg Facebook som nyhedsfeed (RSS), hvor jeg abonnerer på diverse danske og internationale aviser, magasiner og organisationer, jeg interesserer mig for. Men den del af min Facebook kunne jo uden videre flyttes til Twitter eller Google+.

Men en meget stor del af de mennesker, hvis opdateringer jeg sætter pris på, bruger ikke andre sociale medier. Jeg ville altså miste kontakten med en lang række spændende mennesker.

Desuden er jeg oprigtigt interesseret i sociale medier og deres udvikling. Man kan godt nok læse kloge artikler om Facebook til man segner og måske tro, at man ved, hvad der foregår. Men det er bare ikke det samme, som at være der selv!

Noget tyder imidlertid på, at Facebook er klar over, at vi er nogen, der har det sådan. For de har en opdatering på vej, der ser ret lovende ud. I hvert fald lover de, at vi som brugere får større selvbestemmelse over det, vi ser på Facebook – og at det bliver nemmere at eksekvere denne selvbestemmelse.

Og det bliver pænere. Så jeg bliver, lidt endnu.

newFacebook

 

 

4 tanker om “Farvel Facebook?”

 1. Jeg har også i den grad været inde i samme overvejelser – i voldsom irritation over FB’s rokeren rundt og justering af algoritmer mv.

  Men jeg bliver – af samme årsager som dig – nemlig kontakt til personer, der kun bruger FB som deres sociale medie , familie og venner i den anden del af landet og verden.

  Til gengæld kører jeg kun faglige debatter og politiske ditto i åbne rum som twitter, blogs o.lign. Der er undtagelser med nogle af grupperne på FB for social media nørder mv. .

  Men FB er blevet mindre væsentlig for mig end for eet år siden . Der kan gå dage mellem , at jeg kommer forbi.

  Spændende at se hvordan det ser ud om – say – to år.

  De balancerer lidt på kanten , FB, ift hvad de gør . De næste års handlinger fra Zuckerberg & Co bliver måske afgørende .

 2. Meget interessant og så enig. Jeg indsender konsekvent alle reklamer i app – versionen som spammerne fordi jeg er så træt af det! Men heller ikke helt klar t at melde mig ud.

 3. Hej Néné – faldt lige over denne ( da jeg lige skulle tjekke mig selv ud via Google ;-) ).

  Nu her seks år senere er vi begge to på Facebook, selvom platformen og firmaet bag er i store problemer.

  Jeg er nu sjældent logget på platformen – men jeg er der stadig pga venner og familie, selvom FB i sig selv er mig inderligt imod pga den shitty indstilling til brugernes data + hvad debat på SoMe får frem i selv fornuftige mennesker, når de diskuterer.

  Jeg overvejer dog stadig at droppe ud som person ved at flytte mine venner til en side – selv droppe ud eller minimere antallet af venner til familie og nære venner, der kommunikerer via FB.

  Men damn – jeg er træt af FB – og det er en lise ikke at logge på .

  Hvordan har du det med Facebook nu ?

  1. Pga arbejde er det nødvendigt at være på Facebook, og jeg har stadig en stor gruppe mennesker, der slet ikke bruger andre kommunikationskanaler. I mellemtiden har jeg “slukket for” mange flere updates og flyttet mit “nyhedsfeed” over på mail i form af nyhedsbreve. Det fungerer langt bedre – så er det mig, der sorterer og ikke en algoritme. Jeg bruger grupper langt mere end før – jeg tror halvdelen af de indlæg, jeg ser og kommenterer på, kommer i grupper, hvilket bl.a. betyder, at jeg ikke behøver frygte troldeangreb.
   Så jeg kommer ikke til at forlade Facebook foreløbig. Til gengæld er jeg meget ked af Twitters udvikling. Nej, hvor er der mange sarte mimoser på begge sider af det politiske spektrum, og hvor skal de hele tiden fare i totterne på hinanden. Så trættende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share