Spring til indhold

Favoritarkitekt?

En kort biografi med en masse billeder om en helt fantastisk arkitekt, der slet ikke er arkitektuddannet, japanske Tadao Ando. Jeg er så heldig, at have besøgt den japanske ø, Naoshima, hvor han har tegnet flere bygninger. Jeg var fuldstændig bjergtaget, og det er et af mine største rejseønsker at komme tilbage til Japan og se Naoshima igen og måske nogle flere af Andos værker. Billedet herover er fundet på Flickr, billedet herunder er taget af mig. Begge fra Benesse House.

Samfund/miljø/politik

Nemlig.com

Anna Lea Landsted hudfletter Nemlig.com’s (kommunikations)strategiK-forum. Tip: Genbrug ikke din strategi fra en tidligere shitstorm.

Drikkepenge

Har du også været irriteret/forarget over drikkepengesystemet i USA, hvor det ikke handler om at belønne god service, men simpelthen om at betale tjenerens løn? NPR’s Throughline podcast har kigget på drikkepengenes historie. Overraskende og spændende.

Biodiversitet i havene

Mange folk med tilknytning til havet overalt på kloden fortæller, at livet i havet er voldsomt forandret bare i deres levetid. Det gælder også hovedpersonen i denne historie, der har besluttet at gøre noget ved det på en stor og kommerciel skala. Han dyrker både østers og muslinger, men også forskellige slags søgræs og tang.

De første 20 i Guantanamo

En journalist ved New York Times var til stede, da flyet landede med de første fanger, og hun har fulgt nøje med i deres (og andre fangers) skæbner over alle årene. Her redegør hun for, hvad der er sket med de 20.

Bill Gates og Steven Levy

Ved det ultimative imaginære middagsselskab vil jeg gerne have disse to som bordherrer. Eller – måske skulle det hellere være to middagsselskaber, et til hver af de to, og så en Klaus Kedelig af dem, der er åh, så mange af, på den anden side. Levy (chefredaktør på Wired) interviewer Gates om hans bog, og de kommer langt omkring. Også til at Gates endnu ikke har fået læst Infinite Jest af David Foster Wallace. Jeg begyndte på den engang, men den var altså over min fatteevne. Glad for at kloge og meget belæste mennesker også finder den lidt til den vanskelige side!

Dorte vil vædde 10 stegte skrubber

På at hvis mænd færdedes i nattelivet på samme måde som kvinder, så ville de blive udsat for en del mindre vold. Det væddemål er jeg med på. Dorte skriver i POV om den nye debat om #textmewhenyougethome.

Teknologi

Wikipedia og Big Tech i samarbejde?

Google har længe fået noget prima indhold gratis af Wikipedia. Du har nok lagt mærke til, hvordan en snip af en Wikipedia-artikel dukker op i højre side, når du har søgt på noget wikipedialt på Google? Som modydelse har Wikipedia fået en ekstra høj ranking i Googles algoritmer, men er det virkelig betaling nok?

Nu har Wikipedia i hvert fald lavet en kommercial del, der er gået i forhandlinger med Big Tech. Spændende at se, hvordan det udvikler sig.

Om os

Venner for altid

Som med så meget andet er jeg kommer lidt sent til P1-programmet Supertanker. Men den slags kan heldigvis indhentes, og det er jeg igang med. 

Denne udgave handler om Venner, og kommer meget fint rundt om emnet. Jeg er begejstret for, at der også er fokus på (pop)kulturelle referencer, som programmets vært Morten Vammen har ret godt styr på.

Dedikeret til mine egne venner, uden hvem jeg aldrig var kommet igennem de seneste fem år. I ved, hvem I er. Tak!

Farverige køkkener

De fleste af de her køkkener i The Modern House (England) er alt for meget lige linjer og glatte overflader for mig – farverne ufortalt. Jeg holder af mix og match og ting og dimser – også selvom jeg ikke er den helt store dimse-person selv.

Pjat

Ever Given

Selvfølgelig er hjemmesiden lavet, hvor man får svar på, om Den Store Båd stadig sidder fast i Den Smalle Kanal.

Kunst og kultur

Picture of Lies

Filmen med “vores egen” Claes Bang og bl.a. Mick Jagger kan nu ses i Grand Hjemmebio for 49 kr. Den vil jeg nok gerne se, selvom jeg ville foretrække at se den på lærredet i en rigtig biograf!

Den trappe!

En dansk arkitekt, som jeg aldrig har hørt om, Tommy Rand, har designet sit eget hus, som vises frem i arkitektmagasinet Dezeen. Som så mange arkitekthuse er det alt for glat og stilrent for mig, men kombinationen af den rå beton og skifer og det varme træ holder fuldstændig. Og når trappen så samtidig er både blød og takket i formen, så bliver det altså spektakulært.

Ugens bog

Er lidt snyd, for jeg har ikke fået læst den færdig. Men næsten – jeg mangler 75 sider af Morten Papes kæmpemursten Planen. Mange har forsøgt at få mig til at læse den, men først da min yngste søns læsende venner begyndte at presse mig, tænkte jeg, at så måtte jeg da hellere få den læst. Og den er jo god! Så trist, så brutal, så elegant og så sjov på én gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share