Spring til indhold

De hvide busser

Svedish_Red_Cross_buses_in_Germany_WW2,_possibly_near_FriedrichsruhVi kom endelig ind og fik set udstillingen om de hvide busserNationalmuseet. Ved indgangen står der, at den er uegnet for børn under 12 år, og jeg tænkte, at det da var noget pjat. Men efter at have været igennem udstillingen, synes jeg faktisk, at det var en meget passende advarsel, for kombinationen af billeder, lyd, lys og genstande er faktisk meget effektfuld – også i en tid hvor vi bombarderes med billeder.

Min britiske mand lærte en hel del, han ikke vidste i forvejen, og der var også ting, jeg ikke tidligere havde hørt om. Noget af det bedste var brevene, der bliver læst op i høretelefoner og ved “lydstationer”, der findes overalt i udstillingen.

2015-03-18 13.09.23-1Der er også en ægte hvid bus – jeg kom selv tilfældigvis forbi sidste år, da den blev nedsænket i museets store sal med en kæmpe kran. Det tog mange timer og tiltrak sig stor lokal opmærksomhed.

Udstillingen er heldigvis blevet forlænget med to måneder, fordi den er en velfortjent succes. Der var mange mennesker (ikke for mange) den søndag eftermiddag, vi var der. Du kan også nå at se den, den løber til 28/3 og den er GRATIS.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share