Spring til indhold

En dansk soldat

overkonstabel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det troede du ikke på. Men måske, hvis det havde stået på Facebook, postet af nogen du kender og stoler på? Faktum er, at jeg har fundet billedet på Forsvarsministeriets hjemmeside, jeg har ingen anelse om, hvad soldaten hedder, og han ser da lidt ung ud til at have børn… Teksten har jeg delvist kopieret fra memen herunder, der heldigvis gik sin sejrsgang på Facebook og Twitter inden jul. Jeg fandt den på Twitter hos @AdrianShort.

SgtBold

 

Desværre er der ofte eksempler på historier – meget ofte af racistisk tilsnit – der får forbløffende medvind på fx Facebook. Begynder man at søge efter navne, personer og steder i Google, dukker intet op – andet end den historie, man lige har læst. De historier, der får rigtig meget medvind, kommer så højere og højere op i Google, og til sidst lever de deres eget liv, helt uafhængig af fakta. For de uindviede – fx børn – er det ikke så ligetil at vide, hvordan man finder ud af, om sådan en historie er sand. Børn kan (heldigvis) have svært ved at gennemskue motiverne til at fabrikere sådan en historie, så de skal have hjælp. Af os.

3 tanker om “En dansk soldat”

  1. Vigtigt!

    Min yndlingsaversion er iøvrigt citater, meget ofte af Einstein, og ikke sjældent videregivet af respektable organisationer. Det er yderst sjældent at de citater er korrekte.

  2. Enig, et bedre eksempel på noget skadeligt, er måske de rygter der cirkulerede i kølvandet på 22-juli-2011 (Breivik). F.eks. cirkulerede der hurtigt et rygte om at en islamisk terrororganisation (“Helpers of the Global Jihad”) havde taget ansvaret. INGEN havde åbenbart taget sig tid til at google dem først. Det var der så nogle der gjorde, og der dukkede præcis ingen omtaler af gruppen op, der var fra før den 22-juli-2011. Udfra det konkluderede jeg, at det var højst usandsynligt, at rygtet var sandt. https://twitter.com/andreasekstrom/statuses/94452762091323392?tw_i=94452762091323392&tw_e=details&tw_p=archive

    Dette har nu mere at gøre med problemerne med “breaking news”, og er jo egentlig en helt anden diskussion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share