Spring til indhold

Køb en regnemaskine

På min søns skole (6. klasse) har de fået besked på at købe en regnemaskine, en ordbog (engelsk-engelsk) og et kompas. Jeg har protesteret og sagt, at det er penge lige ud af vinduet, fordi min søn og majoriteten af hans klassekammerater allerede har alle disse ting i deres smartphones og/eller på deres laptops.

Meeen, børnene må jo ikke bruge deres smartphones i skolen, vel. Og laptops er endnu ikke et krav i timerne, selvom nogle af lærerne (uden tidligere at have nævnt det ved forældremøder eller i orienteringsskrivelser) er begyndt at bede børnene om at tage laptops med.

Mit argument for at nægte at foretage disse indkøb er, at det ville være passende, hvis børnene lærte, at deres telefoner kan bruges til andet end spil, tekstbeskeder og Facebook, men også har en masse fornuftige applikationer. Fx kan man have Lectio som en “app”, hvilket både Junior og jeg selv har. Det er vældig praktisk! Mange børn ved heller ikke, at en computer duer til andet end spil, Youtube, Facebook og så lektierne.

Det ville være dejligt, hvis der kunne foregå en integration mellem børnenes egen, skolens og forældrenes brug af digitale remedier. Nogle lærere trænger til en ordentlig brush-up, men det gør mange forældre (og dermed deres børn) så sandelig også.

Hvad synes du, skal jeg kravle ned fra min høje hest og gå hen i Bog & Idé og købe en regnemaskine (til)?

 

 

8 tanker om “Køb en regnemaskine”

 1. Sådan noget kan gøre en så træt… men med skolens udviklingstempo taget i betragtning kan du sikkert lige så godt købe en før som senere – for til hans eksamen er den sikkert (stadig) lige så obligatorisk som smartphonen er forbudt :/

 2. Må de have telefonen eller computeren med til eksamen? Nu viser du jo også en provokerende billede af en “regnemaskine”, nemlig en der er ca. 30 år gammel, de moderne “regnemaskiner” er avancerede computere, men det der er brug for er standard lommeregneren fra smartphonen.

  Bliv på din høje hest, og sørg for at lærene, som det første i timen sikrer sig at børnene sætter deres telefoner i fly-tilstand :-)

 3. Syntes bestemt ikke du har grund til at skamme dig over din protest. Vi er nød til at se fremad. Vi kan ikke blive ved at køre “old school” skole. Teknologien er der og lærerne må se og forholde sig til den.

 4. Mine elever må gerne bruge deres mobiler og jeg giver også gerne gode råd til lommeregner apps.
  Men jeg anbefaler dem at købe en lommeregner, præcis på grund af prøven i 9.kl.
  Der må de som det ser ud nu, IKKE medbringe mobil og vil derfor være meget dårligere stillet med en låne-lommeregner, end med en de er vandt til at bruge.

 5. Se, det var et godt argument, Kasper. Tak for det – så lavpraktisk, men så vigtigt. Har dog ikke hørt det som argument fra lærerne, men det kan jo være, at det er så indlysende for dem, at de bare ikke siger noget om det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share