Spring til indhold

Kryptovalutaen der ikke var det

BBC har lavet en helt fremragende podcast-serie om en bulgarsk kvinde, der har narret den halve verden til at købe hendes egen kryptovaluta, der så viste sig at være det rene svindel og humbug. Den hedder The Missing Crypto Queen, og du sku’ ta’ og lytte. Oven i købet bliver man klogere på kryptovaluta og blockchain, mens man rives med i den spændende fortælling.

Samfund/miljø/politik

Blüdnikov vs Bjerre-Poulsen

Niels Bjerre-Poulsen (historiker og USA-specialist) har skrevet en bog om USA under Trump. Den har Bent Blüdnikow (WA) “anmeldt”. Den har jeg ikke læst, for jeg orker simpelthen ikke BB, men her er Bjerre-Poulsens retort, som også gengiver store dele af BB’s kritik. Den står i POV, som du kunne overveje at støtte, så flere får mulighed for at læse god journalistik uden at skulle op med den mindre formue, det koster at abonnere på et dagblad.

Om faren ved monopoler

En artikel fra New York Times, der beskriver, hvordan monopoler i sin tid var ødelæggende for økonomien, og hvordan politikere fra begge fløje var med til at lave effektive anti-trust love. Siden blev disse udvandet, og i dag er de skygger af, hvad de var engang. Spørg bare Margrethe Vestager.

Ugens Jarlov

I denne uge er jeg enig med Rasmus. Jeg synes, det er undergravende for den offentlige samtale at kalde en politisk modstander for en rotte – uanset hvor sur man er på ham, og hvor uenig man er med hans udtalelser.

Ulighedsrapporten

Berlingske har lavet et “fact-tjek” af den i sidste uge meget omtalte ulighedsrapport. Deres fact-tjek er (selvfølgelig) tæt på at konkludere, at der nærmest slet ikke er nogen ulighed. Malte Frøslee Ibsen, der sidder i bestyrelsen for Oxfam Ibis og derfor selvfølgelig ikke er neutral, svarer Berlingske i dette facebook-indlæg.

MacMillions

Det her er en beskrivelse af tilblivelsen af en dokumentar kaldet McMillions om en svindelsag, der involverede McDonalds (det var dem, der blev svindlet), der har premiere i næste uge på HBO. Men det er også en reklame for Dropbox. Simpelthen et hybridformat.

Viden

Rygestop

Nej, jeg stopper aldrig. Jeg holder alt for meget af mine rygende venner til at holde op med at propagandere for rygestop. Her har Videnskab.dk lavet en gennemgang af de ting, der sker i kroppen, når man stopper med at ryge. De stikker ikke noget under stolen, men er ærlige om de nederen ting også.

Teknologi

DareDisrupt

Version2 bringer en gennemgang af en rapport, som konsulenthuset DareDisrupt har lavet til KL. Rapporten er en gennemgang af de spændende teknologier, som kommunerne vil kunne benytte i deres interaktioner med borgerne i fremtiden. DareDisrupt er disciple af Singularity University (jeg indrømmer: jeg er ikke fan). Du tror ikke dine egne øjne, når du læser artiklen, det garanterer jeg.

Om os

At huske det vi læser

En god artikel om at blive bedre til at huske det, vi læser. Jeg kender kun alt for godt følelsen, når jeg har læst noget, og fem minutter efter ikke kan gengive det. Man føler sig så dum! Jeg kan godt mærke, at hvis jeg for alvor vil huske noget, må jeg læse det to gange eller gennemdrøfte det med en anden, der har læst det samme.

Medier

Podcasts

Det overrasker ingen, der kender mig, eller som jævnligt læser dette, at jeg lytter til mange podcasts. I dag vil jeg anbefale et par, ligesom jeg gør oppe i toppen ⬆️.

Hidden Brain er en NPR-podcast, som jeg ikke får hørt hver uge, men jeg lytter til den jævnligt, og det har jeg gjort længe. I denne uge handlede det om advarsler. Værten griber tilbage til advarslernes moder, Cassandra, og går så videre til at forklare, hvad årsagerne er til, at vi så ofte sidder advarsler overhørige, selv når de kommer fra folk, der virkelig ved, hvad de taler om.

Hver eftermiddag på vej hjem fra arbejde og videre i sofaen efter middagen lytter jeg først til Zetland Helikopter og derefter til New York Times’ The Daily. Det er blevet min faste hverdagsrutine, som holder mig opdateret om dagens vigtige historier. Jeg gætter på, at Helikopteren blev til, inspireret af The Daily, men det er helt okay med mig – det er et velfungerende format. Her er en mindre roman om The Daily og dens vært, Michael Barbaro, der kan sige “Here’s what else you need to know today” hurtigere end nogen anden!

Link via Digital Ugerevy.

Kunst og kultur

Triphop

Det her var bands, jeg virkelig elskede. Triphoppen fra Bristol gik lige i mit hjerte. Link fra Gabs ❤️

The Burning

Koreansk film er nu det hotteste hotte. Det var det ikke rigtigt blevet endnu, da The Burning kunne ses i Grandteatret og nogle få andre art cinemas sidste år. Men nu kan den ses på Filmstriben.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share