Spring til indhold

Pigeuniverser – 2

Her på siden ses screenshots fra en venindes datters Moviestar Planet. Pigen har selv lavet dem til mig. Det er nok vigtigt, at vi som forældre ikke er for hårde ved ungerne og ikke mobber dem for at bruge timer på at poste tilsyneladende nonsens. Det er ikke nonsens for dem! Her ser det ud til, at en dreng også leger med og har mulighed for at sole sig i pigernes beundring. Jeg gætter på at forkortelsen NK betyder netkærester. Ikke at jeg er på det rene med, hvad de lægger i det…

 

Fra virkeligheden:

En pige, der havde det lidt svært i skolen, fandt stor glæde ved den anonyme deltagelse i dette pigeunivers, som hun i vid udstrækning blev holdt udenfor i skolen. Men pludselig krakelerede harmonien, fordi hendes identitet blev kendt i klassen, hvorefter mobningen blev bragt med ind i online-universet, og den stakkels pige blev lagt for had og isoleret. Heldigvis havde hun et godt og nært forhold til en klog mor, der fik taget affære. Datterens konto blev lukket ned, de andre piger og deres forældre blev kontaktet, og der blev samlet penge ind blandt forældrene, så det ikke ville koste pigen og hendes mor en mindre formue, når kontoen skulle åbnes igen. Pigen havde nu lært – på en hård og ubarmhjertig måde – at holde navnet på sin avatar for sig selv. Man gyser ved at forestille sig, hvordan dette var endt, hvis pigen ikke havde haft tillid til sin mor, der i tilgift var handlekraftig men alligevel kunne vinde de andre forældre over. Det sidste er ikke altid en selvfølge, desværre.

Jeg skrev og spurgte GoSuperModel, hvordan de griber det an med “dårlig tone” og mobning på deres site. De svarede lynhurtigt:

Hej Néné
Vi har udviklet vores egne filtre som gør det muligt for os at blokere uhensigsmæssige ord/links, men som også gør os i stand til at monitorere specielle form for opførsel (f.eks mobning og trolling). Udovre vores filtre har vi to måder at holde øje med uhensigsmæssig opførsel på goSupermodel:
1) Vores brugere kan anmelde dårlig opførsel på sitet. Disse anmeldelser bliver kontrolleret af vores moderatorer eller os – alt efter årsag til anmeldelse.
2) Vi har konstant moderatorer på sitet som holder øje med fora og chat for at sikre, at der ikke sker mobning eller andet dårlig opførsel.
Når vi oplever en bruger som ikke overholder vores regler har vi fire forskellige straf:
1) Advarsel
2) Skammekrogen (3 dage, hvor man ikke kan skrive noget på sitet)
3) Vi sletter modellen
4) Vi udelukker brugeren fra sitet (Ip, cookie og e-mail block)
Vi holder øje med filtrene hver dag – og kan derfor reagere meget hurtigt.
Vi svarer mails fra vores brugere hver dag (har deadline inden for 48 timer) og hvis en forældre kontakter os med uhensigtsmæssig opførsel kan vi derfor reagere hurtigt.
Håber det svarer på dine spørgsmål – ellers er du meget velkommen til at kontakte mig igen.
Mvh

I morgen giver jeg tips og råd til, hvordan vi lærer børnene gode passwords og forklarer dem, hvorfor det er så vigtigt, at de holder dem for sig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share