Spring til indhold

Ræk hånden frem

Harriet Tubman var en af hovedpersonerne i The Underground Railway og en central person i USA’s fortælling om slaveriet og dets ophævelse. Selvfølgelig har Donald Trump foranlediget en udsættelse af et frimærke med hendes portræt på. Vægmaleriet herover er færdiggjort fornylig og pryder et museum om Tubman i Cambridge, Maryland. Det er malet af Michael Rosato og det virale foto med den lille pige, der tager imod den udstrakte hånd, er lånt fra Instagramkontoen @maidenmaryland. Læs historien her.

Samfund/miljø/politik

Stem eller bliv stemt hjem!

Det er det hårdtslående navn på en Facebook-gruppe, der ser ud til at få held med at lokke flere indvandrere og efterkommere til stemmeboksen. Dejligt initiativ.

Vi skal lige tale om de der løbehjul

Det korte af det lange: Nej, de er ikke en sk** miljøvenlige. Artiklen forklarer om baggrunden, investorererne, økonomien, boblen, etc. Tak til Zetland for at pege på den artikel.

Pressefriheden er truet. Jo, den er.

Hvorfor Trump-administrationens nye anklager mod Assange bør få det til at løbe koldt ned ad ryggen på alle journalister og alle forkæmpere for pressefriheden. Læs i New York Times. Og kan vi lige gentage: Det har INTET med Assanges person at gøre.

Jeg har lige kigget lidt rundt på nettet efter Trykkefrihedsselskabets protester, men jeg fandt ikke nogen. Det er virkelig mærkeligt med det navn.

Amazon har ingen fine fornemmelser

Nej, selvfølgelig skal Amazon ikke censurere de bøger, de sælger. Men de kunne måske rydde lidt op i deres underleverandører. Læs om, hvordan nogle meget shady typer finder finansiering via Amazon, der vender det blinde øje til. Historien fandt jeg i Trykstart nyhedsbrevet.

Hvis tur er det til at sige fra over for ekstremisme?

Jeg er ikke fan af Ekstra Bladet og ved Gud heller ikke af Nima Zimani. Men her har han ret, og det trænger til at blive sagt højt og igen og igen: Kom så Martin Henriksen og Inger Støjberg m.fl. og sig HØJT OG TYDELIGT FRA over for ekstremisterne i Stram Kurs og Nye Borgerlige. Der er længe nok blevet råbt op om, at alle muslimer hele tiden skal sige fra over for fx Hitb-ut Tahrir. #dkmedier kunne måske godt lige prøve den af, når de alligevel har dem i studiet?

politisk retorik

Her er en hurtig gennemgang af de retoriske kneb, vi jævnligt bliver udsat for i den politiske debat. Godt med en lille repetition.

Brexit-typer

En journalist har brugt laaaang tid på at undersøge baggrunden for alle britiske kandidater for The Brexit Party i England ved EU-parlamentsvalget. Hold da nu helt op, sikken forsamling. Mange af dem har ikke noget at lade RP høre.

Mere had

Og her kan man læse et udsnit af de opslag fra Generation Identitær, som kandidater og medlemmer fra Nye Borgerlige har liket og delt på Facebook.

Teknologi

G-mail registrerer

Alle dine køb bliver registreret i G-mail, hvis du bruger det. Der er en særlig “purchases”-folder, som artiklen viser dig, hvor er, hvis du ikke ved det. Hvad bruger Google mon den information til?

Viden

Beslutningsfatigue rammer alle, også lægen

Det kan altså koste dyrt på helbredet at komme til lægen sidst på eftermiddagen. Artiklen her, der handler om det amerikanske primary care system, beskriver i øvrigt også et IT-system, der dræner lægen for tid og energi. Det lyder simpelthen så bekendt!

affald

En lang men ganske interessant boganmeldelse. Bogen handler om affald – alle slags affald, men anmeldelsen koncentrerer sig hurtigt om det affald vores kroppe producerer og går derefter videre til at forklare om gødning. Hvad er det, hvem opfandt det, hvordan? Vejen går over guano, kan jeg afsløre.

Om os

Lister…

Den her liste over ting, der står i vejen for produktivitet, er slet ikke så tosset. Især må  jeg virkelig gøre en indsats for at tage nr. 5 til mig. Av av av.

Har du talt med en fremmed idag?

Det burde du, det er sundt, og man kan få afkræftet fordomme (okay, man kan også få dem BEkræftet). Endnu en læseværdig artikel fra Medium.

A Man of leisure

Her er vi ovre i det småperfide men så meget desto morsommere. Redaktøren af Esquire går af, artiklen er en, øhm, slags hyldest til ham og hans type.

Kunst og kultur

Banksy slår til igen

Denne gang i Venedig.

Ahrendalisme

Alex Arendtsens kultursyn får det til at sortne for mine øjne. Nu handler det om, at han synes, at kunstnerne skal være mere teknisk dygtige, inden de bliver sluppet løs på sagesløse DF-vælgere.

Det er sjovt, jo, for jeg bliver jævnligt (positivt) overrasket over, hvor teknisk dygtige yngre kunstnere er. Og så spørger jeg mig selv, om Arendtsen nogensinde kommer på de forskellige gallerier rundt omkring og ser, hvad unge kunstnere laver? For det er jo ALT muligt! Det er sgu ikke diversitet, der mangler i kunsten.

Lazzaro den Lykkelige

Tilfældet ville, at jeg er ved at læse Dostojevskijs Idioten samtidig med, at jeg nu fik set ovennævnte italienske film om Det Gode Menneske. I virkeligheden vrimler litteraturen – inklusive Biblen – med variationer over den fortælling, men det gør den altså ikke ringere. Filmen foregår lidt uden for tid og sted (og så alligevel ikke) på landet i Italien. På trods af sin magiske realisme er den båret af en hvas samfundskritik, der dog præsenteres sådan, at man adskillige gange kommer til at grine. En meget fin og mærkelig film.

Fra kattens perspektiv

En veninde gav mig The Travelling Cat Chronicles, som jeg var lidt tid om at komme i gang med, fordi jeg troede, den ville være “nuttet”. Det var den ikke, den var virkelig god. Japansk litteratur kan noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share