Spring til indhold

YouTube – 2

Noget af det hotteste blandt børn og unge lige nu er at se kommenterede gameplays. Hvad er det, spørger du – med god grund. Computerspil er efterhånden blevet så komplicerede, at ikke to runder i det samme spil er ens. Mange af spillene er også ret svære, så det tager lang tid at kæmpe sig fra niveau til niveau. En hel del spillere har så fundet på at indspille sig selv, mens de spiller – og tale hen over. Kvaliteten på disse videoer er meget forskellig, men finder man en gamer, der er både dygtig, sjov og veltalende, er det faktisk ret vanedannende. Og i modsætning til egentlig snyd (når man får koder til at springe over svære steder i spillene), så er dette en mere moden tilgang til at komme videre i spillet – det svarer lidt til at have en ældre, dygtigere ven eller en storebror, som man kan iagttage og lære af. Men det er jo ikke alle, der har sådan en.

Eksempler på praktisk brug af YouTube videoer:

Dreng er vild med trickløbehjul, men har ikke uanede midler til at købe for og ikke en far i huset med teknisk snilde. Han må derfor lære at forstå, hvordan alle delene passer (og ikke passer!) sammen og i hvilken rækkefølge de skal skilles og samles igen. Han har også brug for at finde ud af, hvilke typer af værktøj han skal anskaffe sig, og hvilke dele han skal købe og hvor, for at få det optimale løbehjul til den bedste pris.

Time efter time blev der brugt på søgninger på YouTube, hvor søgningen hele tiden kunne raffineres, efterhånden som han lærte nye begreber og navne på løbehjulsfirmaer og værktøj.

Nogen frustration blev det da til, når tingene så lettere ud på videoen, end de viste sig at være i virkeligheden – men enden blev, at han var den eneste dreng på skaterbanen, der selv kunne skille et løbehjul ad til atomer – og samle det igen.

Så bliver man ret populær!

Også i en helt anden boldgade kan YouTube  bruges til noget meningsfuldt, der rækker langt ind i off-line tilværelsen. Den talentfulde trommeslager Ihan fra 2012s vinder af Melodi Grandprix er helt igennem selvlært, og Soluna fandt hende på YouTube, hvor hun havde lagt videoer med sit trommespil, som en slags digitalt visitkort.

På mandag starter jeg en kort gennemgang af alle de sociale medier, jeg kan komme i tanker om. Men da der kommer nye hele tiden, halser man konstant bagud, når man skal kortlægge dem.

Denne serie blogindlæg om børn på nettet startede her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share