Spring til indhold

Forum for en bedre debat

One more in Danish – about the Danish political debate. You don’t want to know.
Det danske debatklima er præget af en hård tone, der ofte er møntet på manden og ikke bolden. Debatten præges af negative enkeltsagshistorier, ofte formidlet uden sammenhæng og overordnet dokumentation af en fast kreds af debattører, der sætter en både usaglig og negativ dagsorden.Det er nødvendigt at spille op mod udviklingen. Og her kan vi ikke nøjes med at vente på, at “andre” løfter debatniveauet.

Men ofte fordufter vores egne debatindlæg med berettiget forargelse og gode argumenter i løbet af dagens møder eller under madlavning og tøjvask og – igen – blev det ikke til noget. Det kan bl.a. skyldes, at ingen andre end vi selv ved, at vi var “lige på nippet” til at skrive et debatindlæg, og at vi hver for sig mangler sparring og støtte.

Forum for en bedre debat skal fungere som en tryg ramme for sparring og skrivning af indlæg i den offentlige debat. Udgangspunktet er den politiske midte i bred forstand. Og sigtet er især at påvirke følgende medier:

  • Berlingske Tidende
  • Jyllandsposten
  • WeekendAvisen
  • Netmedier?
  • (Ekstra Bladet
  • BT)

Forummet mødes den anden mandag hver måned – første gang den 12. september kl. 16:30. Sådan cirka. Det første møde skal give mulighed for sparring og idegenerering, men det skal først og fremmest bekræfte forummets eksistensberettigelse. Det første møde afholdes på Kents Kaffelaboratorium i Nørre Farimagsgade 70. De lukker kl. 18:30, hvilket passende kan udgøre en naturlig afslutning på festlighederne!

Ideen er blevet til på basis af gode diskussioner på Twitter og init’iv-tagerne er Dan Bjørneboe (@ursushi) mig (@labeet).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share