Spring til indhold

Personinstruktion

Et sted i filmen Erna i krig sker der noget traumatisk for Ulrich Thomsens karakter. Og hans ansigt falder simpelthen sammen – det er en helt forrygende skuespilpræstation. Det gælder (selvfølgelig) også Trine Dyrholm, der som sædvanlig er gennemført overbevisende, og det gælder Anders W. Berthelsen, som jeg ellers var blevet lidt træt af, må jeg indrømme. Og min bio-partner foreslog, at instruktør Henrik Ruben Genz måske har givet den unge Sylvester Espersen Byder, der spiller Ernas knægt, der er “for dum til at gå i krig” besked på at se Leonardo di Caprio spille “dum” i What’s Eating Gilbert Grape, for han rammer udtrykket helt perfekt. Stor respekt til Genz for at løfte denne historie. Filmen var langt bedre, end jeg havde ventet.

Samfund/miljø/politik

USA’s 11 stammer

Zetlands Jakob Moll har læst en bog, som han blev enormt begejstret for. Så begejstret, at vi andre fluks skulle høre om den. Han interviewede forfatteren til bogen, og det er blevet til en meget spændende og oplysende artikel om de “stammer”, som forfatteren Colin Woodard, deler USA op i. Det giver virkelig meget mening og er særdeles interessant læsning eller lytning her lige før valget.

Bliver der borgerkrig? 😱

Læs en artikel, der omhyggeligt gennemgår alle de mulige scenarier efter valget. Der bruges ikke skræmmeretorik, for det er slet ikke nødvendigt…

Modtræk mod Vermund

Özlem Cekic har startet en indsamling “inspireret” af Pernille Vermunds ucharmerende kamp for at bringe andre menneskers liv i fare. Cekic samler ind til flere dialogkaffer, hvor man måske kan komme i samtale med nogle af de mennesker, som er i risiko for at blive rekrutteret til Hizb ut Tahrir eller det, der er værre. Giv en skærv!

Tag en fnisekiks

Jeg burde jo vide det, for der findes folk med glimt i øjet inden for alle faggrupper, men denne lussing til Cepos fra De Økonomiske Råd er simpelthen ugens sjoveste læsning. Tørt som en riskiks godt nok, men…

En feminist, der OVERHOVEDET ikke skælder ud på nogen

Grete-Lise Holm har et fint indlæg i Politiken, der ikke er surt eller aggressivt, ikke skælder ud på nogen, hverken unge eller gamle, mænd eller kvinder, men i stedet deler roser ud til dem, der gør det godt. Indlægget slutter med en lille anekdote fra da hendes døtre var teens. Den gjorde mig lidt våd i øjenkrogen. (Jeg kan ikke rigtigt finde ud af, om artiklen er bag paywall. Jeg beklager, hvis den er).

Masterplan for kloden

Bjarke Ingels tænker som bekendt store tanker. Nu vil han redde planeten. Kan han få flere med på ideen, er det helt fint med mig.

Om os

Den pokkers overgangsalder

Zetland har fået en ny og meget lovende skribent. Hun hedder Nanna Schelde, og hun har skrevet denne fortrinlige artikel om kvinders overgangsalder. Der er nye perspektiver og tanker og en grundig gennemgang af, hvordan medicinalindustrien var mere end en lille smule medskyldige i, at overgangsalderen bliver set som noget nær en sygdom.

Statuer

Det er ikke så tit, jeg er enig med Anne Sophie Hermansen om noget, så det skal da fejres, når det sker. Hun skriver om den eklatante mangel på statuer af kvinder i København.

Så cute

Det kan jo ikke være ynk og angst det hele, så her er vinderne af årets Comedy Wildlife Photography Awards.

Kunst og kultur

Hamnet

hedder en bog, jeg har lyttet til i de forgangne uger. En meget fin bog, der foregår på Shakespeares tid, men handler om familier til alle tider.

Kunstbio

Grand biografen har sat forskellige nye “skibe” i søen her i corona-tiden. Et af dem er kunstfilm – dvs. film om (billed)kunstnere. Det initiativ lyder måske som en dødssejler, men det har det på ingen måde været, tværtimod. Da vi var inde og se en tysk film om den svenske pioner inden for abstrakt kunst, Hilma af Klint, var der udsolgt – og det var tredje visning i den store sal. Og hende der Hilma (der var en stor sædudstilling på Louisiana i 2014), hun var dælme ikke helt almindelig, og hendes malerier er crazy – ikke mindst taget i betragtning, hvornår de blev malet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share